NORVEŠKE ENERGETSKE KOMPANIJE ZAINTERESOVANE ZA ULAGANJA U SRBIJI

17. Nov 2022
Photo: Pixabay

Norveške kompanije su zainteresovane za saradnju sa Srbijom u oblasti obnovljivih izvora energije, a imaju i bogato iskustvo u primeni naprednih tehnologija balansiranja energijom, rekao je zamenik ministra energetike i specijalni izaslanik predsednika Vlade Norveške Andreas Bjeland Eriksen prilikom sastanka sa ministarkom rudarstva i energetike Srbije Dubravkom Đedović.

Kako je navedeno na sajtu Vlade, Eriksen je dodao da nordijski model saradnje može poslužiti kao dobar primer za energetsku saradnju na Zapadnom Balkanu.

Ministarka Đedović je rekla da se intenzivno radi na izgradnji i planiranju novih energetskih kapaciteta i dodala da je u realizaciji planova Srbija otvorena za saradnju sa međunarodnim institucijama, ali i privatnim sektorom, kako bi se osigurala energetska bezbednost u narednim godinama.

Kako je napomenula, u pripremi su strateški planovi kako bismo povećali učešće obnovljivih izvora energije i približili se ciljevima Zelene agende.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.