MINISTAR GORAN VESIĆ NAJAVIO PAKET POMOĆI GRAĐEVINSKOJ INDUSTRIJI

01. Nov 2022
Photo: mgsi.gov.rs

Novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je prilikom primopredaje dužnosti od prethodnika Tomislava Momirovića, da će jedan od privih koraka koje će preduzeti biti donošenje paketa pomoći građevinskoj industriji.

„Ja ću narednih dana imati sastanak sa predstavnicima građevinske industrije, da vidim sa kakvim se problemima oni suočavaju i šta mi kao država možemo da pomognemo da ovaj sektor ne zaostane, jer svaki dinar koji se uloži u građevinsku industriju multiplikuje se trostruko u BDP-u i zato je važno da ona nastavi sa radom”, istakao je Vesić.

On je najavio da će među prioritetima njegovog mandata biti donošenje izmena Zakona o izgradnji, s ciljem da se procedure za dobijanje dozvola ubrzaju, poboljšavanje rada Katastra i donošenje Zakona o održavanju infrastrukture, koji će omogućiti popisivanje državne infrastrukture i njeno odgovarajuće održavanje.

„Imamo situaciju već decenijama da kada se izgradi neka infrastruktura niko je ne održava, osim ako nisu u pitanju auto-putevi. Kada bi se znalo u kakvom je stanju onda bi se manje novca trošilo na rekonstrukcije i mogle bi da se spreče neke nesreće”, najavio je Vesić.

Vesić je zahvalio Momiroviću na dosadašnjem radu i istakao da Momirović ostaje na veoma odgovornim poslovima u vladi.

Momirović je istakao da se poslednjih godina u Srbiji odigrava neverovatan talas izgradnje saobraćajne i komunalne infrastrukture i zahvalio svim svojim prethodnicima što su učestvovali u tome.

On je nabrojao da je za vreme njegovog mandata završena obilaznica oko Čačka, brza pruga Beograd-Novi Sad, hiljade stanova za pripadnike snaga bezbednosti širom Srbije, dve deonice obilaznice oko Beograda i započeti Moravski, Fruškogorski i Dunavski koridor, obilaznica oko Gornjeg Milanovca i Užica, saobraćajnica od Novog Beograda do Surčina, pomenuo je da je obnovljen veći broj železničkih pruga i veliki broj lokalnih i regionalnih puteva, prenosi Tanjug.

Momirović je napomenuo da je dosta novca uloženo i u projekte vodnog saobraćaja, poput rekonstrukcije prevodnice na Đerdapu 1, i početka radova na proširenju luka u Novom Sadu, Bogojevu, Sremskoj Mitrovici i Prahovu.

On je rekao kako građevinska industrija u poslednja dva kvartala beleži pad i da se brzo moraju doneti mere pomoći tom sektoru.

 

Izvor: tanjug.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.