KONFERENCIJA GOING GREEN: TRANSFORMING THE CONCRETE JUNGLE 8. NOVEMBRA U BEOGRADU

02. Nov 2022
Photo: greencitiesserbia.com

Konferencija Going Green: Transforming the Concrete Jungle u organizaciji projekta Green Cities Serbia, pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Holandije, održaće se 8. novembra 2022. godine u hotelu Hyatt Regency Belgrade.

Uvodnu reč imaće Anne-Sietske Brinks, zamenica šefa misije Kraljevine Holandije i Marko Stojčić, glavni urbanista Grada Beograda. Ovogodišnji paneli u fokus stavljaju koncept urbanog zelenila i zelenih zgrada, sa temama koje se tiču pretvaranja betonskih površina u urbanim sredinama u zelene oaze, kao i najboljih praksi korišćenja šema grantova i subvencija za podsticanje vlasnika i stanara zgrada da biraju zelene krovove i vertikalne bašte.

Gosti konferencije su Christiaan Bakker, Sempergreen, Petr Káfoněk Nophadrain, Jan Henk Tigelaar Rooftop Revolution Amsterdam, Jovana Cvetković, Confluence Property Management, Marko Stojčić, glavni urbanista Grada Beograda,  Eveline Bronsdijk, Municipality of Roterdam, Viktor Veljović, EU PRO Plus, Antoine Avignon, Delegacija Evropske unije u Srbiji, Jan Henk Tigelaar, Rooftop Revolution Amsterdam.

Green Cities Serbia nudi održiva i inovativna rešenja za zelenije gradove, sa ciljem da unapredi društveno i ekonomsko blagostanje urbanog stanovništva Srbije. Da bi pomogli u zelenoj transformaciji urbanih područja u Srbiji, holandski javni i privatni sektor su udružili snage i uspostavili Partnerstvo za zelene gradove. Cilj projekta „Zeleni gradovi Srbije” promovišu urbano zelenilo i pejzažnu arhitekturu, kao i pozitivni učinak zelenila na smanjenje uticaja klimatskih promena u urbanim sredinama i značaju koji ovakve aktivnosti imaju za stanovnike urbanih sredina.

Beogradski tržni centar Ada Mall i Beo Shopping centar samo su neki od primera uspešno realizovanih megaprojekata, a glavni cilj je da do 2025. najmanje četvrtina urbanih prostora bude zelena.

 

Izvor: Green Cities Serbia

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.