KONFERENCIJA „NAVIKE-PRAKSA-PRAVILA“ O CIRKULARNOJ EKONOMIJI U GRAĐEVINARSTVU

04. Nov 2022
Photo: serbiandemolition.org

Srpska asocijacija za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu organizuje međunarodnu konferenciju pod nazivom „ Navike-Praksa-Pravila“.

Okvirne teme ovogodišnje konferencije su predradnje, radnje i postradnje rušenja, zatim poslovi koje stvara otpad od rušenja i građenja, kao i o mogućnostima obuke, treninga, edukacije i sertifikacije privrednih subjekata koji se bave ovim vrstama poslova.

Cilj je da se ukaže na značaj delatnosti i poslova koje baštini Srpska asocijacija za rušenje i dekontaminaciju i krovna evropska organizacija koja okuplja nacionalne organizacije iz dvadesetak zemalja.

Na Konferenciji će učestvovati i kolege iz vodećih evropskih zemalja u ovoj oblasti. Oni će govoriti o ključnim temama iz ovog veoma značajnog sektora koji je kod nas potpuno zanemaren. Tako će kolege iz Švedske govoriti o digitalizaciji edukacije, kolege iz Holandije o opasnim materijalima u građevinarstvu, učesnici iz Nemačke o primerima dobre prakse u reciklaži otpada rušenja i građenja, a gosti iz Austrije o austrijskom modelu reciklaže. Zajedno sa kolegama iz Italije, Srpska asocijacija će predstaviti izlaganje o konzervaciji i revitalizaciji divljih deponija u cilju pravljenja solarnih elektrana, što je u funkciji razvoja obnovljivih izvora energije. Biće predstavljene i domaće aktivnosti za prethodni period kao i radovi naučne zajednice koji su inicirani ovom temom.

Konferencija će se održati u hotelu „Mažestik“ u Beogradu, 29.11.2022. sa početkom u 10h.

 

Izvor: serbiandemolition.org

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.