KOMPANIJA A1 INSTALIRALA 2.000 SOLARNIH PANELA NA BAZNIM STANICAMA

14. Oct 2022
Photo: Pixabay

Kompanija A1 Srbija postavila je 2.000 solarnih panela na svoje bazne stanice širom Srbije, a u planu je instaliranje solara i na Data Centar u Kragujevcu, navedeno je u saopštenju iz kompanije.

„Želimo da izgradimo održivu mrežu čiji kvalitet ne čine samo brzina pristupa internetu, pouzdanost i pokrivenost, već i pažljivo korišćenje prirodnih resursa i uticaj na životnu sredinu“, kaže Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija.

Usmerenost na održivi razvoj deo je šire ESG strategije usvojene na nivou cele A1 Telekom Austrija Grupe, a odnose se na postizanje karbonske neutralnosti kroz smanjenje karbonskog otiska i postepeni prelazak na obnovljive izvore energije do kraja 2030. Dodatno, kako je saopšteno, cilj je povećanje energetske efikasnosti za 80% u odnosu na 2019. godinu.

Prema rečima Nenada Zeljkovića, glavnog direktora za tehniku A1 Srbija i A1 Slovenija „na 1.000 lokacija gde su naše bazne stanice, koristimo energiju iz obnovljivih izvora, što je smanjilo emisiju CO2 za 19% u 2021. godini, a sada idemo korak dalje i radimo na postavljanju solarnih panela“.

„Plan je da do kraja 2023. imamo više od 5.000 solarnih panela. Takođe, planiramo i postavljanje solarnih panela na naš Data Centar u Kragujevcu, jer radio bazne stanice i data centri imaju najveći uticaj na ukupnu potrošnju električne energije“, naglasio je Zeljković, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: ekapija.com

2023. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.