JAVNI POZIV ZA REVITALIZACIJU PLAŽE MOGREN U BUDVI

12. Aug 2022
Photo: Pixabay

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je javni poziv za izradu projektne dokumentacije za revitalizaciju plaže Mogren u Budvi.

Za ovaj posao opredeljeno je 30.000 evra sa uračunatim PDV-om.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 7. septembra do 10 sati, a istog dana održaće se i njihovo otvaranje.

Podsetimo, Budvani su više puta upozoravali na eroziju koja preti plaži Mogren i vekovnim borovima koji se nalaze na njoj. Morsko dobro je do sada izvršilo nekoliko hitnih sanacija staze koja vodi ka plaži Mogren, a koja je usled nevremena uvek na udaru velikih talasa i neretko dolazi do oštećenja, kako šetališta, tako i ograda. Dugi niz godina ovo javno preduzeće vodi istraživanja oko erozije kojoj su, između ostalog, pogođena i plaža Mogren čija se veličina smanjila u proteklom veku.

Direktor Morskog dobra je u oktobru prošle godine najavio da to preduzeće planira revitalizaciju nekoliko plaža duž crnogorske obale, među kojima i Mogren i Pržno, zatim za plažu u Sutomoru, Žukotrlica u Baru, Buljarica u Petrovcu. Kako je tada naveo, studije su pri kraju, prenosi ekapija.com.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.