GTC DONIRAO 100 SADNICA ZA ZELENIJI BEOGRAD

14. Nov 2022
Photo: gtcserbia.com

Povodom otvaranja novog poslovnog kompleksa GTC X, kompanija GTC je donirala gradu Beogradu 100 sadnica mladog drveća koje će biti posađene na levoj obali Save.

Prvu od 100 sadnica mladog drveća (lipe, breze, jasena …) simbolično su zasadili CEO kompanije GTC Ziv Gigi i zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović.

FOTO: SADNJA PRVE SADNICE, ZIV GIGI SA VESNOM VIDOVIĆ, ZAMENICOM GRADONAČELNIKA BEOGRADA I IVANOM VILOTIJEVIĆ, GRADSKOM SEKRETARKOM ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

Ziv Gigi je ovom prilikom još jednom istakao značaj održive gradnje kojoj je GTC posvećen i važnost učešća svakog pojedinca u našoj zajednici za zdraviju životnu sredinu: „Kao kompanija koja se bavi izgradnjom savremenog poslovnog prostora, želimo da obezbedimo najbolje moguće uslove za rad, zasnovane na principima dobrobiti i održivosti. Želimo da podsetimo našu zajednicu koliko je važno voditi računa o kvalitetu vazduha koji udišemo, kroz unapređenje prirodnog okruženja i menjanje svakodnevnih životnih navika. Ako mi, kao investitori u gradnji primenjujemo najsavremenije standarde zelene gradnje i uspemo da podstaknemo naše klijente i zakupce da učine to isto u svojim prostorima, samo naše zajedničke akcije mogu doneti pozitivnu promenu. Veoma sam ponosan što GTC kontinuirano primenjuje sve više standarde održivosti, koji su i ključni stubovi naše strategije“, dodao je Gigi.

FOTO: ZIV GIGI, CEO GTC KOMPANIJE

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović je ovom prilikom izjavila: „Sve što čini život u Beogradu boljim, za nas je razlog da se okupimo. Kada je reč o akciji kao što je ova, danas želim da je istaknemo i učinimo vidljivom, jer takve akcije podižu svest kod celokupnog stanovništva i svih nas. U okviru strategije o pošumljavanju grada Beograda, naš plan je da do 2030. godine imamo pošumljenost grada Beograda veću od 22%, ne računajući zelene javne površine. Zahvaljujem kompaniji GTC koja ovom akcijom pokazuje kako izgleda društvena odgovornost na delu i radujem se što učestvujem u rastu i razvijanju Beograda, koji će biti, verujem, još napredniji, zdraviji i bolji kad ovo drveće poraste.“

Događaju je prisustvovala i gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević i predstavnici Zelenila Beograd koji su partneri u ovom značajnom poduhvatu u interesu svih naših građana.

GTC Grupa, jedan od vodećih investitora u oblasti komercijalnih nekretnina u centralnoj, istočnoj i južnoj Evropi, u našoj zemlji je u prethodnih 20 godina realizovala brojne projekte, među kojima su poslednji GTC Fortyone i GTC Green Heart u poslovnom segmentu i tržni centar Ada Mall u segmentu maloprodaje.

FOTO: GTC DONACIJA, ZIV GIGI, JELENA VAHT, VESNA VIDOVIĆ, IVANA VILOTIJEVIĆ I NATAŠA SISAKOVIĆ

U četvrtak 17. novembra kompanija otvara svoj najnoviji poslovni objekat i privodi kraju još jednu značajnu investiciju u Beogradu - projekat GTC X koji na tržište donosi 17.000 m2 prvoklasnog poslovnog prostora u bloku 41 na Novom Beogradu u Bulevaru Milutina Milankovića.

Kao i svi dosadašnji projekti GTC Grupe, GTC X objekat je projektovan i izgrađen u skladu sa zelenim standardima LEED Gold sertifikata, koji garantuje maksimalnu energetsku efikasnost i najsavremeniju tehnologiju.

GTC projekti su fokusirani na ove aspekte u svakoj fazi svog životnog ciklusa, od početka projektovanja, izgradnje, održavanja pa do renoviranja. To je upravo ono što zelena gradnja zaista jeste.

Kompanija GTC akcijom ozelenjavanja jednog od najlepših delova našeg priobalja, želi da podseti i inspiriše našu zajednicu o važnosti brige o životnoj sredini, jer znamo da samo zajednička akcija svih nas može dovesti do željene promene i zdravijeg okruženja u kome živimo.

 

Izvor: gtcserbia.com

Foto: gtcserbia.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.