GRADI SE NOVO SEDIŠTE RIMAC GRUPE

01. Jan 2022
Photo: rimac-automobili.com

Radovi na izgradnji budućeg sedišta kompanija Bugatti Rimac i Rimac Technology nadomak Zagreba, koji su započeti u avgustu, uveliko su u toku, a završetak prve faze planiran je za 2023. Kako je saopšteno u kompaniji, Rimac kampus biće jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Evropi, u kojem će se proizvoditi Rimac Nevera kao i ključne komponente za buduće Rimac i Bugatti modele. U novoj fabrici biće moguća i velikoserijska proizvodnja sistema električnih pogona, baterijskih sistema i ostale tehnologije razvijene za globalne automobilske gigante.

Kampus se gradi na prostoru od 100.000 m2, a sam objekat biće ukupne površine od 200.000 m2. Sa test-stazom koja okružuje kompleks, muzejom, odeljenjima za dizajn, inženjering, i pogonima za proizvodnju i testiranje, kampus će predstavljati vrhunsko okruženje kako za zasposlene, tako i za posetioce. Zaposleni će na raspolaganju imati sobu za igre, teretanu, restoran, vrtić za svoju decu, ali i „urbanu močvaru“ i livade, vrt na krovu restorana, farmu domaćih životinja i drugo.

Kampus je projektovala hrvatska arhitektonska firma 3LHD, a vrednost radova premašuje 200 miliona evra.

Tekst: J. N.

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.