EKOMOBILNOST DRUGI PUT U BEOGRADU OD 8. DO 10. NOVEMBRA

07. Nov 2022
Photo: bizlife.rs

Manifestacija Ekomobilnost održaće se po drugi put u Beogradu u MTS Dvorani od 8. do 10. novembra.

Manifestacija će biti održana u saradnji sa srpskom Asocijacijom uvoznika vozila i delova, uz učešće Ministarstva za životnu sredinu, Privredne komore Srbije, predstavnika lokalnih samouprava i medija, saopštili su organizatori.

Ove godine će, pored teme o uticaju motornih vozila na životnu sredinu, biti reči i o podizanju svesti o neophodnosti širenja infrastrukture koja će podržati nova električna vozila, kao i novim rešenjima mobilnosti, finansijskim i drugim podsticajima za razvoj ekomobilnosti – održive mobilnosti za budućnost.

Organizatori dodaju i da će se ove godine prvi put u okviru manifestacije održati paneli o „zelenom finansiranju“, aplikacijama i tehnološkim rešenjima koja se primenjuju u mobilnosti, avio-saobraćaju kao jednom segmentu saobraćaja koji utiče na zagađenje.

Izlagači su proizvođači, uvoznici i distributeri vozila: automobila, bicikla, mopeda, motocikala, trotineta, privrednih vozila, kombija i autobusa na ekološki prihvatljiv pogon koji smanjuju otisak CO2, kompanije/uslužne delatnosti koje smanjuju broj vozila u saobraćaju kroz deljenje, odnosno „car sharing“ i podstiču urbanu mikromobilnost.

Izlagači su i proizvođači i uvoznici elektro-punjača, operateri mreža elektro-punjača, proizvođači solarne i ostale zelene struje, kao i operateri avio-saobraćaja.

Izlagači su i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva.

Učesnici su predstavnici organizacija koje zastupaju interese izlagača, predstavnici državne Uprave, Ministarstva životne sredine Republike Srbije, banke, osiguranja, predstavnici relevantnih državnih institucija i nevladinih organizacija, mediji i diplomatski kor.

 

Izvor: tanjug.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.