DEONICA AUTOPUTA OD NOVOG BEOGRADA DO SURČINA BIĆE ZAVRŠENA DO 31. MARTA

12. Jan 2023
Photo: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Deonica autoputa od Novog Beograda do Surčina, dužine 7,9 kilometara, biće završena do 31. marta, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je prilikom obilaska radova na toj deonica rekao da će ona skratiti put od Beograda do autoputa Miloš Veliki za oko 20 kilometara.

Radovi na deonici koštaće 58 mil evra i finansirani su iz budžeta Srbije, a glavni izvođač radova je kineska kompanija China Communication Construction Company.

“Ovo je važna deonica autoputa, to će skratiti vreme ljudima i skratiti im put do Čačka, Užica, Požege, Uba, Lazarevca, mnogih drugih mesta. Ovo je skoro pa gotovo, ostalo je još 500 metara”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić na gradilištu / Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Saobraćajnica ima po tri saobraćajne trake u oba smera i obostrane biciklističke i pešačke staze širine dva metra.

Ambasadorka Kine Čen Bo je rekla da je infastruktura glavna oblast saradnje Kine i Srbije i da kineska preduzeća imaju veliko poverenja u srpsko tržište.

“Spremni smo da nastavimo da nastavimo da širimo saradnju koja doprinosi rastu srpske ekonomije”, rekla je ona.

Predsednik Vučić je dodao da je obilaznica oko Beograda saobraćajnica od ključnog značaja, koja će omogućiti da se zaštiti grad i vazduh u gradu, a da se istovremeno privuče više saobraćaja uz rasterećenje centra.

Vučić  je najavio da će za tri godine biti otvoren put Iriški venac, koji spaja Novi Sad sa auto-putem prema Zagrebu i sa auto-putem prema Nišu, ali i prema Šapcu i Loznici.

 

Izvor: predsednik.rs

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.