BIG SHOPPING CENTERS I AFI PROPERTIES ULAZE NA CRNOGORSKO TRŽIŠTE

15. Jan 2022
Photo: big-cee.com

Izraelska kompanija BIG Shopping centers group dolazi u Crnu Goru, najavio je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon susreta sa izvršnim direktorom ove kompanije Hajem Galisom, čime se potvrđuju ranije najave da će CEE BIG preuzeti najveći šoping centar u Crnoj Gori, Delta City.

„Velika izraelska kompanija stiže u Crnu Goru. Otvoreni smo za fer biznis i investicije iz Izraela. Time počinje novi investicioni ciklus za Crnu Goru”, rekao je Abazović na sastanku sa izvršnim direktorom BIG Shopping centers grupe, Hajom Galisom, i počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu, Nimrodom Rinotom, kako prenosi crnogorska agencija Mina.

„Donosimo nove vrednosti ekonomiji, otvaramo nova radna mesta i vraćamo nadu“, saopštio je Abazović i dodao da je ovo prva u nizu velikih kompanija koja će ulagati u Crnu Goru.

Galis je objasnio da je kompanija BIG Shopping centers suvlasnik kompanije AFI Properties i dodao da one donose nešto novo na crnogorsko tržište. On je poručio da imaju ambiciju da nastave sa ulaganjem u Crnu Goru i to u više gradova u primorskom i kontinentalnom delu. Dodao je i da će dolazak kompanija BIG i AFI Properties podstaći i ostale velike kompanije da dođu i ulažu u Crnu Goru.

BIG Shopping centers grupa u svom portfoliju ima 59 šoping centara širom sveta, od čega ih u Srbiji ima devet – četiri tržna centra u Vojvodini (BIG Novi Sad, BIG Fashion Outlet Inđija, BIG Pančevo i BIG Zrenjanin), tržna centra u Beogradu (BIG Fashion tržni centar, BIG Fashion park i BIG Rakovica), a od prošle godine i centre Plaza Kragujevac i Kruševac šoping park.

TC BIG FASHION U BEOGRADU

BIG CEE je suvlasnik kompanije AFI Properties koja posluje u Srbiji od 2005. godine i kao investitor stoji iza tri značajna projekta u Beogradu – poslovnog parka Airport City, poslovnog centra Business Garden i stambeno-poslovnog kompleksa Skyline Beograd, u okviru kojeg se ove godine očekuje završetak kule Skyline AFI Tower.

SKYLINE BEOGRAD JEDAN JE OD PROJEKATA KOMAPNIJE AFI PROPERTIES

Dolazak kompanije BIG Shopping centers u Crnu Goru najavljen je još u decembru prošle godine kada je Hystead Limited, sa sedištem u Velikoj Britaniji, u većinskom vlasništvu južnoafričkog fonda za ulaganja u nekretnine (REIT) Hyprop Investments, saopštio da očekuje da će završiti prodaju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022, kao i da će kupac biti izraelska grupacija CEE BIG.

DELTA CITY U PODGORICI NAJVEĆI JE TRŽNI CENTAR U CRNOJ GORI (FOTO:CGVIJESTI.NET)

Hystead je prošle godine obavio i prodaju Šoping centra Delta City u Beogradu, koji je kupila kompanija MPC Properties, čiji portfolio sada čini pet tržnih centara u Beogradu (Ušće, BEO, Mercator centar, Immo Outlet i Dela City). Hystead je inače kupio Delta City Mall Beograd i Delta City Mall Podgorica od srpskog Delta Holdinga za 127,8 miliona evra u februaru 2016.

Tekst: Petar Dobrosavljević

Foto: big-cee.com

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.