AUTOPUT U CRNOJ GORI UTICAO NA SMANJENJE BROJA SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

26. Dec 2022
Photo: gov.me

Povećanje obima saobraćaja 2022. godine u odnosu na isti period 2021. godine, na putnom pravcu od Podgorice do Kolašina, i smanjen broj saobraćajnih nezgoda, pokazuju da je izgradnja autoputa, pored drugih društveno-ekonomskih efekata, imala značajan efekat na smanjenje rizika nastanka saobraćajnih nezgoda, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija Vlade Crne Gore.

Deonica Smokovac-Mateševo, na autoputu Bar-Boljare, puštena je u eksploataciju 14. jula, dok je naplata putarine i evidentiranje obima saobraćaja započeto 21. jula.

Kako se ističe u saopštenju, izgradnja autoputa na delu od Podgorice do Kolašina generisala je 18 odsto novog saobraćaja u odnosu na isti period 2021. godine. Dodatni saobraćaj nakon izgradnje autoputa nije povećao ukupan broj saobraćajnih nezgoda, već je došlo do smanjenja trenda ukupnog broja nezgoda sa poginulim, povređenim osobama i materijalnom štetom, stoji u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da povećanjem prosečne brzine na magistralnom putu M-2 Podgorica-Kolašin, do koje je došlo nakon smanjenja protoka saobraćaja puštanjem u eksploataciju autoputa, nije došlo do povećanja broja saobraćajnih nezgoda, već je trend koji iz prvih meseci 2022. godine usporen.

Izvor: bankar.me

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.