ASOCIJACIJA SRPSKIH ARHITEKTONSKIH PRAKSI (ASAP) ORGANIZOVALA SVOJ DRUGI JUNSKI KOKTEL

26. Jun 2023
Photo: ASAP

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi (ASAP) je u sredu, 21. 6. u vili partnerske kompanije Gi Group iz Beograda, zajedno sa svoji partnerima, organizovala tradicionalni junski koktel za predstavnike državne uprave, nevladinog sektora, medija, svoje prijatelje i saradnike.

Foto: ASAP

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi broji 53 firme, okupljene oko iste ideje – podizanje svesti o arhitekturi u društvu, profesionalnosti u praksi i kreiranja nove politike arhitektonske struke. Poput IT stručnjaka i gejmera, i ove firme osvešćuju činjenicu da samo zajedno mogu biti veliki i pojedinačno, i da jedino tako mogu srpsku arhitekturu i sve najbolje od nje, prezentovati dalje svetu. Osnovni cilj ove asocijacije je da se ljudi iz arhitekture bolje povežu, podele zajednička iskustva, unaprede saradnju i samim tim i celu profesiju.

Vladimir Đorić, predsednik UO ASAP / Foto: ASAP

Prisutnima su se obratili predsednik Upravnog odbora Asocijacije, Vladimir Đorić, kao i izvršni menadžer Igor Marsenić. Ovom prilikom Vladimir Đorić je naglasio da je krajnji cilj Asocijacije da srpska arhitektura i dizajn postanu kreativni proizvod naše zemlje i budu globalno prepoznati. Takođe, preneo je nepodeljeno mišljenje celokupne zajednice okupljene oko ASAP da želimo da budemo odgovorni prema društvu u kojem stvaramo i živimo, te da je iz tog razloga asocijacija uzela aktivno učešće u svim zakonodavnim i regulatornim procesima koji definišu položaj arhitektonske profesije i preduzetništva.

Igor Marsenić, izvršni menadžer ASAP / Foto: ASAP

Igor Marsenić je ukratko govorio o rezultatima koje je Asocijacija ostvarila u prethodnih godinu dana, posebno naglasivši značaj dijaloga u okviru profesije i celog društva, kao preduslova za kreiranje nove politike arhitektonske struke.

Izvor: ASAP

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.