AMERIČKI INVESTITORI ZAINTERESOVANI ZA ULAGANJE U SRPSKE ENERGETSKE KAPACITETE

19. Dec 2022
Photo: Printscreen freepik.com

Američki investitori su „zainteresovani za ulaganje u nove i tehnološki savremene energetske kapacitete u Srbiji, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije“, rekao je ambasador SAD u Beogradu, Kristofer Hil.

On je u razgovoru s ministarkom rudarstva i energetike Srbije, Dubravkom Đedović, rekao da je uveren da saradnja u oblasti energetike može biti značajno unapređena.

„Kada se ceo svet suočava sa energetskom krizom, Srbija je opredeljena da pokrene veliki ciklus investicija u energetsku infrastrukturu kako bi obezbedila energetsku nezavisnost u izazovnim godinama koje su pred nama. Istovremeno veoma smo angažovani na diversifikaciji izvora snabdevanja gasom, ali i naftom“, rekla je Đedović.

Podsetila je da je u toku rad na strateškim dokumentima kojima će biti definisani koraci smanjenja negativnih uticaja energetskog sektora na životnu sredinu.

„Posvećeni smo unapređenju saradnje sa SAD u energetskom sektoru i potrebna su nam iskustva američkih kompanija koje su već pokazale interesovanje da učestvuju u važnim projektima u oblasti obnovljivih izvora energije“, kazala je ministarka, prenosi Beta.

 

Izvor: beta.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.