Otvorena Galerija Belgrade – najveći regionalni shopping centar

Galerije Belgrade – najveća regionalna šoping destinacija otvorena je danas, a svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Republike Srbije Aleksandar i ocenio da će ovaj projekat doneti mnogo i Beogradu i Srbiji.

FOTO: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

"Ovim projektom dobili smo mnogo. Dobili smo mnogo zapošljavanja ljudi, a podizanje naših građevinskih kompanija doprineće gradskom bruto društvenom proizvodu i privlačenju turista", rekao je predsednik Vučić i istakao da ovaj projekat pokazuje neverovatan napredak naše zemlje.

"Izgledalo je nestvarno kada smo razgovarali o jednom snu, da ceo jedan kraj koji je ličio na ruglo, pretvorimo u nešto najlepše na jugoistoku Evrope. Napravili smo najlepšu i najuređeniju promenadu u celoj Evropi. Danas Beograd postaje glavni grad celog regiona", rekao je on i dodao da su ga domaćini upoznali sa podacima da je Galerija Belgrade ubedljivo najveći tržni centar u regionu pošto ima 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta.

Predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar izjavio je da je otvaranje objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi, više od posla i zahvalio srpskim zvaničnicima, posebno predsedniku Vučiću, na poverenju koje su ukazali njegovoj kompaniji da učestvuje u izgradnji takvog projekta.

“Čestitam svima na brzini i istrajnosti da ovo uspe. Najlepša stvar na svetu je kada ste u stanju da imate san, viziju ili plan, ali još lepša je kada imate dovoljno hrabrosti da to ostvarite do kraja”, rekao je Alabar.

FOTO: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Otvaranju su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Galerija Belgrade predstavlja objedinjeni koncept šopinga, zabave i gastronomije kakav do sada kod nas nije viđen. Sa ukupnom površinom od 300.000 kvadrata, nudi najbolje svetske i domaće brendove na jednom mestu, desetine kafića i restorana, dva zabavna kompleksa, bioskop sa najnaprednijom IMAX® tehnologijom i čak 3.600 parking mesta.

Inspirisana duhom i ulicama Beograda, Galerija Belgrade je i svojevrsni arhitektonski poduhvat koji ovom delu grada daje potpuno novi sjaj. Staklo i kamen preovlađuju u eksterijeru i savršen su dodatak obali Save, na koju se pruža impresivan pogled iz restorana i kafića.

Unutrašnjost Galerije Belgrade ne može se uporediti ni sa jednom građevinom tog tipa u ovom delu Evrope. Ulice i trgovi podeljeni su u celine koje oslikavaju puls grada, a zahvaljujući fasadama i podovima od prirodnih materijala i plafonu od providnih panela, šetnja kroz unutrašnjost posetiocima daje utisak da su napolju.

Kao mesto na kome uživanje dobija novi smisao, otvaranje Galerije Belgrade pratiće i sedmodnevni festival, tokom kojeg će svaki dan biti ispunjen sadržajima i uzbudljivim aktivnostima. Sve ovo učiniće da vreme provedeno u najvećoj šoping destinaciji u regionu bude nezaboravno iskustvo, a desna obala Save novo mesto okupljanja.

 

Izvor: Predsedništvo Republike Srbije, Belgrade Waterfront
FOTO: Predsedništvo Republike Srbije / Dimitrije Goll