Dve nove akvizicije kompanije Marera Properties

Kompanija Marera Properties sprovela je dve poslovne akvizicije u Novom Sadu, za koje se očekuje da će značajno doprineti konkurentnosti domaćeg tržišta nekretninama.

FOTO: MK Komerc

Kupovinom industrijskog parka “Pobeda” kompanija prvi put postaje vlasnik objekata pretežno industrijske namene. Park površine 75.000 kvadratnih metara prostire se na 42 hektara zemljišta, na kome se najavljuje izgradnja još 100.000 kvadratnih metara novih objekata. Planirano ulaganje u projekat iznosi 40 miliona evra.

Kupovinom poslovnog centra A kategorije u ulici Bulevar oslobođenja Marera Properties će budućim korisnicima pružiti mogućnost dostizanja punog potencijala u razvoju poslovanja. U novoizgrađenom objektu površine 10.000 kvadratnih metara potrebe za poslovnim prostorom rešile su, kroz dugoročan najam, MK Holding i ERSTE banka.

Novom realizacijom u Novom Sadu kompanija je znatno obogatila svoj portfolio, koji sada obuhvata tri različita segmenta tržišta nekretnina: kancelarijski, maloprodajni i industrijski prostor.

Za Marera Properties, ovaj potez donosi i značajan rast u ukupnom broju kvadratnih metara u okviru poslovnog portfolija: Kompanija trenutno raspolaže sa čak 150.000 kvadratnih metara nekretnina.

Pročitajte i: Nova akvizicija Marera Investment Group – Coreside Savills snažno pojačanje tima

Marera Properties je kompanija za investiranje u nekretnine čije su glavne delatnosti nabavka, razvoj, iznajmljivanje i upravljanje komercijalnim objektima na istaknutim lokacijama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Poslovne prostore u portfoliju karakterišu inovativan dizajn, profesionalne usluge i prilagodljiva rešenja po konkurentnim cenama.

Kompanija strateški pozicionira svaku nekretninu kako bi kroz izdavanje, marketing i operativno upravljanje njen potencijal doveli do maksimuma. Rast, integritet, inovacija, inspiracija i saradnja ključne su vrednosti na kojima počiva poslovanje.