Otvorena nova vojna bolnica na Karaburmi koja je završena tri dana pre roka

Na dan Vojske Srbije otvorena je nova vojna bolnica u krugu Vojnomedicinskog centra „Karaburma“, kapaciteta 60 postelja koja je namenjena lečenju obolelih od Covid-19.

FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Objekat, koji je inače donacija kompanije Termomont, završen je čak tri dana pre roka – za svega 12 dana. Otvaranju novog objekta u okviru VMC Karaburma prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da je ovo „najveća šok-soba na Balkanu, za narednih 30 godina“.

Vlasnik i direktor firme "Termomont", koja je donirala bolnicu, Dejan Burčul, rekao je da je na izgradnji novog dela bolnice bilo angažovano oko 200 ljudi dnevno, dodajući da je to bio jako težak, ali izvodljiv projekat.

„Bili smo posvećeni, angažovani i znali smo šta je nam cilj, a to je obezbedimo bolničke kapacitete za lakše prevazilaženje bolesti“, rekao je Burčul, koji je ranije istakao da je realan rok za izgradnju jednog ovakvog objekta 90 dana.

Obraćanje Dejana Burčula, direktora kompanije Termomont

Tri dana pre predviđenog roka, završeni su građevinski radovi na rekonstrukciji i izgradnji nove bolnice Vojnomedicinskog centra "Karaburma", namenjene za lečenje obolelih od Covid-19.

Vrednost donacije koju su firma Termomont i partneri uložili u renoviranje 1.000 kvadratnih metara starog objekta, njegovu nadogradnju do 1.300 kvadratnih metara, koliko iznosi sadašnja površina nove bolnice, kao i izgradnju pristupnog puta – iznosi više od 37 miliona dinara.