Projekat Jarun Panorama vredan 150 miliona evra traži partnere-investitore

Posle 12 godina projekat Jarun Panorama čija se vrednost procenjuje na 150 miliona evra, spreman je za realizaciju. Od sredine oktobra aktivno se traže partneri developeri, a zvanično je predstavljen javnosti na nedavno održanom Rexpo sajmu investicija.

Reč je o greenfield projektu čija je gradnja predviđena na lokaciji u blizini zagrebačkog rotora, nedaleko od reke Save i jezera Jarun. Projekat predviđa izgradnju oko 340 stanova, dve poslovne zgrade od kojih je jedna potencijalno najviši neboder u Hrvatskoj, hotel sa četiri zvezdice i sa 240 soba, konferencijska dvorana i propratni sadržaji. Vlasnik projekta Jarun Panorama norveški je investitor Croatian development property II AS registrivan u Oslu, kojim upravlja Robert Hagen.

“Imamo dve lokacijske dozvole, idejni projekt i aktivno tražimo partnera investitora s kojim ćemo ga razviti. Sveukupno, projekt se prostire na skoro 35.000 kvadratnih metara, sastoji se od stambenog, hotelskog i poslovnog dela, sa kongresnim i trgovačkim sadržajima. Specifičnost projekta je u tome što imamo dozvolu za najvišlju zgradu u Hrvatskoj, što, uz druge razloge, značajno izdvaja ovaj projekt u odnosu na druge projekte kako u Zagrebu tako i u Hrvatskoj”, istakao je Robert Hagen, CEO norveškog investitora.

“Osim što je najspremniji projekt za razvoj u gradu Zagrebu, projekat Jarun Panorama od mnogih zemljišta i projekata za razvoj razlikuje to što je apsolutno spreman za izradu detaljnog projekta, što njegov koncept i veličina u celosti odgovara akumuliranoj potražnji na tržištu u svim njegovim segmentima - kancelarijskom, stambenom, hotelskom, te što pristupom potencijalnim partnerima i komunikaciji s njima postavljamo jedan novi standard u pozicioniranju ne samo ovog greenfield projekta, nego i Zagreba i Hrvatske kao investicijske destinacije”, istakla je Vedrana Likan, direktor konsultantske kuće Colliers International za Hrvatsku koja zastupa ovaj projekat u traženju partnera investitora i developera.

Projekt Jarun Panorama aktivno je u razgovorima sa 5 ciljanih partnera za razvoj projekta. Kako smo spomenuli, kampanja prema ciljanim investitorima započela je u oktobru, a kao mogući partneri odabrani su upravo investitori i developeri koji ili već aktivno razvijaju projekte sličnog tipa u Hrvatskoj i regionu, ili su u poslednjih nekoliko godina aktivno izrazili želju i interes za takvim tipom projekta. Potencijalni investitori, osim lokalnih, dolaze iz najrazličitijih delova svijeta, od Emirata, Amerike, do uže regije Centralne i Jugoistočne Evrope.