Održava se 3. Međunarodna konferencija o značaju industrije rušenja, dekontaminacije i reciklaže

Srpska asocijacija za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu (SDA) organizuje treću međunarodnu konferenciju koja ove godine nosi naziv “Danas za sutra”, a održaće se u petak 29. novembra u hotelu Majestic u Beogradu.

Na Konferenciji će se obratiti evropski, domaći i stručnjaci iz regiona iz industrije rušenja, dekontaminacije i reciklaže radi povezivanja i usmeravanja saradnje nauke i privrede, ukazaće na benefite nove tehnologije čijom primenom bi se razvila proizvodnja novih građevinskih materjala, otvorila nova radna mesta i time ubrzao razvoj cirkularne ekonomije u Srbiji.

“Rušenje je u svetu postalo prava industrija za sebe”, navodi Dejan Bojović, predstavnik Srpske asocijacije za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu. “Svet je sve svesniji količina materijala koji se dobijaju rušenjem, građenjem, iskopima, i koliko je velika potreba da se sa tim materijalom stručno ophodi i od njega dobijaju novi proizvodi koji će imati široku primenu u novoj izgradnji.”

Značaj ove Konferencije je veliki za nauku i privredu, za našu zemlju koja na ovakvim skupovima i manifestacijama, ubrzava svoj put ka inovativnim tehnološkim rešenjima, novim naprednijim načinima rada razvijajući korišćenje svojih resursa u ovoj multidisciplinarnoj oblasti.

Više informacija o događaju može se dobiti putem e-maila: secretariat@serbiandemolition.org