Položen kamen temeljac najmodernijeg logističkog centra u Šimanovcima

Svečanim polaganjem kamena temeljca zvanično je otvoreno gradilište najmodernijeg logističkog kompleksa u Šimanovcima.

KLP logistički centar prostiraće se na 50.000 m2 i predstavljaće najmodernije skladište za potrebe logističara. Logistički centar smešten je na premium lokaciji u Šimanovcima, uz sam autoput E-70.

KLP logistički centar

Faza 1 od 20.000m2 biće gotova u julu 2019. godine i biće raspoloživa budućim zakupcima, dok tokom iste godine počinje gradnja objekta KLP 2 koji je već izdat na dugogodišnji ugovor jednoj od vodećih kompanija logistike u svetu.

Takođe, u planu je početak radova trećeg objekta, KLP 3, čija će namena biti multifunkcionalne hladnjače i ADR takođe za potrebe rente.

Ceremoniji otvaranja gradilišta i polaganja kamena temeljca prisustvovali su predstavnici logističara, menadžment kompanije KLP, inženjerski tim izvođača radova, uprava Opštine Pećinci sa predsednikom Opštine, brojni mediji i saradnici investitora KLP.

Kamen temeljac položili su Kosta Ginić direktor kompanije KLP i Željko Trbović predsednik Opštine Pećinci.

Predsednik Opštine Pećinci istakao je zadovoljstvo na otvaranju još jednog gradilišta najsavremenijeg standarda. Kako je naglasio Trbović, u ovom trenutku u opštini Pećinci u toku je izgradnja nekoliko desetina hiljada kvadrata, novih investicija koje donose nova radna mesta, što Pećince čini jednom od najuspešnijih opština u Vojvodini.

Polaganje kamena temeljca: Željko Trbović, predsednik Opštine Pećinci i Kosta Ginić, direktor kompanije KLP

Kosta Ginić, direktor kompanije KLP, rekao je nisu išli putem kojim ide građevina zadnjih par godina, a to je da objekat bude gotov pre projekta. Izdvojili su dosta vremena i novca da urade kvalitetan projektni zadatak iz koga je proizašao kvalitetan projekat, a tek onda krenuli u izvođenje. Objekat se gradi prema najvišim standardima kvaliteta FM Global i LEED standardima. Uz lokaciju na kojoj se nalazi spada u objekte KLASE „A“ za savremene industrijske objekte. „Sve je rađeno sa ciljem da KLP objekat budućim zakupcima realizuje sve potrebe i želje kako bi njihovo poslovanje bilo što bolje“, istakao je Ginić.

Naš cilj jeste da podignemo standarde logističkih centara na jedan viši nivo, što zbog sopstvenih potreba pri korišćenu objekta, a što zbog potreba budućih zakupaca iz oblasti logistike kojima će ovaj objekat biti više nego koristan, takođe, visoko vrednujemo poslovanje Opštine Pećinci jer, kako se okrenemo u ovim industrijskim zona i vidimo praznu njivu, pri sledećem okretanju na tom mestu je nikao sjajan poslovni objekat, stoga sigurna sam da će objekat KLP sa svim standardima koje poseduje pored logističara, biti i od posebnog značaja i Opštini Pećinci”, istakla je Tatjana Vesnić, PR kompanije KLP.

Kako će izgledati KLP logistički centar pogledajte OVDE

FOTO: Ivan Grujić