Zašto su fontane funkcionalni deo prostora?

Današnji ritam života dovodi nas u situaciju da sve manje vremena provodimo u prirodi i prihvatamo tu nužnost kao nešto što je neizbežno, bez obzira na posledice. Zbog takvog načina života stres je sve veći, a posledice po zdravlje sve izraženije. Ipak, deo prirode možete uneti u prostor u kom živite ili radite i na taj način kreirate jedinstveno i relaksirajuće okruženje. Uvođenjem vode u enterijer, prostor se oplemenjuje dodatnom energijom i stvara se specifična atmosfera. Autor fontana Zlatko Jorgić svojim kreacijama vam na poseban način omogućava da iskoristite sve efekte i benefite ovog prirodnog elementa.

Tok vode na fontani u prostoru stvara vlaženje i jonizaciju vazduha koji su bitni za ravnotežu u njemu. Naime, voda kruženjem u prostoru stvara negativne čestice jona koje za sebe vezuju prljavštinu u vazduhu, pozitivne i neutralne jone i tako stvaraju zdravije okruženje za organizam. Dodatno, žubor vode umiruje i smanjuje stres. Stoga fontane nisu samo ukrasni predmeti, već se radi o vrlo funkcionalnom delu prostora.

Unikatne fontane svih veličina, od stonih minijatura do velikih modela za dvorišta i poslovni prostor koje nastaju u ateljeu Bistrica, izdvajaju ovog autora po originalnosti i kvalitetu izrade. Poseban deo asortimana pripada feng shui fontanama koje se izrađuju po pravilima ove drevne nauke, veoma bitne za kvalitetno uređenje prostora.

U ateljeu Bistrica je u svakom trenutku u ponudi više desetina izrađenih modela fontana koje se odmah mogu naručiti uz brzu i pouzdanu dostavu. Iz jedinstvenog kataloga, koji pored fotografija modela sadrži i najbitnije podatke, možete naručiti model koji će biti izrađen u određenom vremenskom intervalu, dostavljen i ugrađen na vašoj lokaciji. Za vaš prostor možete dobiti i potpuno nov projekat i model fontane gde na poseban način, uz konsultacije sa autorom i vi učestvujete u izradi idejnog rešenja. Specifičnost ovakvog načina izrade fontana ogleda se i u tome što naručilac fontane prati sve faze izrade putem fotografija i video zapisa do same ugradnje i puštanja u rad.

Fontane se izrađuju od najkvalitetnijih materijala: različitih vrsta kvalitetnog kamenja, keramike, metala, stakla i predstavljaju prava umetnička dela koja su kao takva prepoznata širom regiona i sveta. Jednostavnost održavanja i servisiranja ovih fontana predstavlja njihovu bitnu odliku. Iz opusa radova Zlatka Jorgića posebno se izdvajaju modeli Perla u Korčuli (Stari grad), Kašmir Gold u Beogradu (Dedinje) i Toledo u Rovinju.  

 

Kontakt

Zlatko Jorgić

Tel: +381 (0)34 6796 101

Mob: +381 (0)65 5496 388

E-mail: office@fontana.in.rs

Web: www.fontana.in.rs

Kragujevac, Bare bb