Kako da uvedete roze boju u enterijer

Roze boju je jako teško uklopiti u enterijer, a da izgleda sofisticirano. Ali to ne znači da bi trebalo da bežite od nje. Ukoliko se primeni u umerenim količinama i na pravi način, doneće vam pravo osveženje enterijera.

Pre svega – opredelite se za nežnije nijanse roze boje. Idealna retro nijansa sa kojom ne možete mnogo pogrešiti je „prljavo roze“ koja će čitavom prostoru dodati ženstvene detalje i toplinu. Ova nijansa može biti korišćena u svetlim prostorima, ali je možete dodati i kao detalj svakom monohromatičnom prostoru.

Sofa u pastelnoj nijansi biće savršen detalj za dnevnu sobu. Kombinujte je sa belim nijansama i metalik elementima, kako biste dodatno istakli pastelnu boju. Sofa u ovoj boji trebalo bi da bude centralni deo prostorije, a ostatak dekora u minimalisstičkom stilu.

Jastuci u roze nijansama su takođe dobro rešenje, posebno imajući u vidu da se nežne roze nijanse elegantno uklapaju sa kontrasnim tamnim nameštajem.

Ukoliko se odlučite da roze bojom razveselite svoju kuhinju, najbolji način da to uradite je kroz popularne retro električne uređaje u pastelno roze tonovima, koji će još više doći do izražaja ukoliko ih uparite sa nekim bronzanim detaljima u ovoj prostoriji.

Korišćenje iste nijanse roze boje za dekoraciju više ključnih tačaka u prostoriji kreira zanimljiv vizuelni efekat. Naime, ako se roze detalji ukombinuju sa neutralnim sivim, belim i bež tonovima, prostor dobija izgled trodimenzionalnog oslikanog platna.

Pročitajte i: 3 najčešće greške pri izboru boja u enterijeru

Izvor: Trendir