Boho stilom unesite toplinu u dom

Ukoliko u svoj dom želite da unesete malo topline, predlažemo vam boho stil koji je romantičan, topao, živopisan i najbolje opisuje one koji žive nekonvencionalno, umetničkim životom.

Enterijer u boho chic maniru podrazumeva žive boje – zasniva se na kombinaciji zemljanih tonova, a upečatljliv je po narandžastoj, svetlocrvenoj, ljubičastoj, zelenoj i žutoj boji. Iako ne postoje stroga pravila kada je ovaj stil u pitanju, nije ga lako kreirati, jer u sebi mora da nosi dašak nonšalantnog prostora, kreiranog bez mnogo truda.

Mnoštvo detalja

Boho stil podrazumeva mnoštvo detalja, a posebnu draž mu daje mešanje tekstura i dezena. Kao nezaobilazan detalj tu su rese – bilo da su na prekrivaču, tepihu, tapiseriji. Ujedno i najlakši način da svoj prostor osvežite u boho stilu je mnoštvo prekrivača i jastuka u živopisnim bojama, sa kićankama, ukrašenih vezom, sa različitim printovima.

Dodajte boje vašim zidovima tako što ćete okačiti razne slike, a imajte u vidu da sve treba da bude razigrano. Makramei ili mozaik-ogledala uklopiće se savršeno.

Neizostavan deo dnevnog boravka u boemskom stilu jeste i polica s knjigama, koje ni u kom slučaju ne treba da budu uredno složene po bojama ili veličini, već nemarno polegnute, gotovo nabacane jedna na drugu.

Nameštaj

Vintage komadi će idealno doprineti novom izgledu vašeg boemskog doma. Centralno mesto trebalo bi da ima udobna zona za odmor, oplemenjena detaljima koji odlikuju boho stil. Obilje razbacanih jastuka različitih materijala, prekrivača raznobojnih tkanina, obogatiće izgled vintage nameštaja. Nonšalantnu notu možete postići i nameštajem od pletene trske. Kompoziciju upoptpunite tepisima ili ćilimima u marokanskom stilu.

A post shared by 7ROOMZ (@7roomz) on

Dašak prirode

S obzirom da je boho stil blisko povezan sa prirodom, biljke u ovakvim prostorima ne možete izbeći.

biljke. Dodajte zelenila vašem domu, sukulente, kaktuse, jer će eklektičnom prostoru dati umirujući efekat. Ne zaboravite na rasvetu – minijaturne lampice koje ćete obesiti oko kreveta, upečatljive abažure na svetiljkama i raznobojne lampione.

A post shared by Dunja (@dunsworld) on

Koncentrišite se oko jedne boje

Ukoliko vam se boho stil dopada, ali vam je previse živopisan, ne morate da preterujete s bojama. Koncentrišite se na jednu, odnosno na svetle tonove poput skandinavskih minimalističkih enterijera, a materijalima različite teksture i pojedinim detaljima dočarajte boho stil.

A post shared by wellDunn (@itswelldunn) on

Boho bez problema podnosi mešanje stilova svih mogućih regija i istorijskih razdoblja. Bogatstvo geometrijskih oblika i dezena, kao i upotreba vibrantnih boja, ostaviće snažan utisak. Možete napraviti koncept kakav vama odgovara, ne obazirući se na boje i tonove – sve je dopušteno, jer je svaki prostor odraz svog vlasnika.