Svetiljke koje imitiraju vertikalne bašte

Kolekcija Palma duguje svoju inspiraciju tradicionalnim vrednostima i nasleđu prošlih vremena. Imajući na umu istorijske viseće bašte, dizajner Antoni Arola kreirao je za brend Vibia kolekciju svetiljki za unutrašnji prostor koja promoviše povratak prirodi.

Kolekcija je zasnovana na sfernim oblicima, a kvalitet osvetljenja izražen je kroz toplo svetlo koje se može prigušiti. Svetiljka se sastoji od dve sfere opalnog stakla, spojene aluminijumskim prstenom u grafitnoj ili beloj završnoj obradi, i dolazi u dve veličine.

Može se instalirati individualno ili kao kombinacija nekoliko sfera, čime se kreiraju različite viseće kompozicije koje u ovoj verziji, sa gotovo neprimetnim nosačem kablova, naglašavaju plutajuću senzaciju postavke. Moguća je i instalacija horizontalnih kompozicija, a Palma će svoje mesto naći u nekom kutku i kao podna lampa.

Najvažnija odlika kolekcije je to što omogućava integraciju biljaka u kompoziciju osvetljenja, čime se postiže efekat u kom priroda preuzima kontrolu nad prostorom. Za svoj inovativni dizajn, kolekcija Palma je ponela i Nemačku nagradu za dizajn (German Design Award) za ovu godinu.

FOTO: Vibia Facebook Page