Kako da zaštitite mobilni telefon od oštećenja

Verovatno svoj dan ne možete da zamislite bez mobilnog telefona. Tu je kao stalan podsetnik na obaveze, za neophodne informacije, komunikaciju, zabavu, čuvanje uspomena… Kao najbolji lični asistent kojeg ćete ikada imati i vaša „produžena ruka“. Zato nema goreg osećaja od onog kada vaš digitalni ljubimac otkaže poslušnost. U stvari ima – momenat kada sami prouzrokujete takvu situaciju. Najčešće je to usled trenutka nepažnje, kada se telefon izmigolji iz ruku i padne na tlo, nakon čega vas sačeka pravi mozaik u vidu oštećenog ekrana. Posle ovakve nezgode telefon će biti  praktično neupotrebljiv, a vas očekuje izdatak zamene ekrana, koji nije zanemarljiv.

Ukoliko ste razbili ekran telefona, jedno od prvih pitanja koje se nameće je šta je tačno pretrpelo štetu. Najbezbolnije što može da se desi je da je neophodna samo reparacija površinskog stakla. Iako će vrlo često, nakon lomljenja, touch screen, odnosno digitajzer, biti funkcionalan, ne mora da znači da ste dobro prošli i da treba promeniti samo staklo, jer je moguće da je zbog tehnologije koja je korišćena neophodno promeniti touch screen sa svom elektronikom. Ona najgora varijanta je da će u servisu morati da promene ceo prednji panel telefona, što podrazumeva LCD, touch screen i staklo. Ovakav scenario je najčešći kod telefona novijih generacija sa zakrivljenim ekranima.

Kako biste izbegli ovakve situacije, preporučuje se da nabavite masku koja će pored poleđine telefona zaštiti i njegove ivice. Efikasnost maske zavisi od materijala od kog je izrađena, a najbolju apsorpciju udarca prilikom pada telefona pružaju maske od tvrdopresovane gume. Zaštitu samog ekrana pruža zaštitno staklo, ali efikasno je samo ako se radi o udarcima umerene jačine. Dakle, koliko god se trudili da pažljivo rukujete telefonom, ne možete biti sto posto sigurni da će svi slojevi zaštite izdržati i da ekran vašeg telefona neće pući.

Jedini način da se obezbedite od eventualnih visokih troškova je da osigurate ekran svog mobilnog telefona. Po prvi put ova usluga je dostupna i u Srbiji, zahvaljujući SMART paketu Generali osiguranja. Na ovaj način možete bezbrižno da koristite svoj telefon koji je zaštićen u slučaju oštećenja ekrana usled loma, naprsline ili ulegnuća.

Možete izabrati Standard ili Premium SMART  paket, koji se razlikuju po limitu pokrića oštećenja ekrana mobilnog telefona, a koji iznosi 24.000, odnosno 48.000 dinara. Uz oba paketa, na raspolaganju su vam i dodatne usluge poput lekara na vezi, pozivanja zamenskog vozača i posebnih servisnih usluga. Trajanje osiguranja birate sami, pa tako ekran vašeg telefona može biti osiguran tokom jednog, tri ili šest meseci, pa i godinu dana.

Izborom SMART paketa isključujete rizik da će vas trenutak nepažnje skupo koštati, jer premija za Standard paket osiguranja u trajanju od šest meseci iznosi svega 2.520, odnosno 5.040 dinara u okviru Premium paketa. Svoj dragoceni telefon možete osigurati u svega par jednostavnih koraka, preuzimanjem besplatne aplikacije Generali Srbija iz Google Play ili Apple prodavnice.

promo tekst