Inovativne rolo-zavese koje vam pružaju beskonačne mogućnosti

Rolo-zavese funkcionišu po istom principu – imaju ručni mehanizam ili motorizovani sistem kojim kontrolišete položaj zastora, količinu svetlosti koju propuštaju, a ujedno i stepen privatnosti koji želite da postignete. Da su promene moguće i u ovim sistemima pokazala je dizajnerka Kia Utzon-Frank koja je kreirala rešenje koje korisnicima omogućava daleko viši stepen kontrole zavesa.

FOTO: KUF Studio

U pitanju je bežični sistem zastora koji vam donosi i veći stepen prilagodljivosti. Naime, ove zavese vas pozivaju da se igrate kreirajući otvore na zavesama najneverovatnijih oblika, koji do sad nisu bili mogući.

KUFtwist koristi jedan ili niz specijalno dizajniranih modula u vidu svojevrsnog češlja koji se kreću vertikalno i omogućavaju uvrtanje svake trakice rolo-zavese pojedinačno. Na ovaj način različitim položajem ovih modula možete kreirate najneverovatnije poglede kroz prozor i koji su prakično nemogući kod tradicionalnih sistema. Uz pomoć aplikacije moguće je čak da na svom pametnom telefonu samo prstom nacrtate željenu šaru na vašim zastorima.

Mogućnosti primene ovih zastora su praktično neograničene. Od rolo-zavesa koje će vaš prostor učiniti jedinstvenim, takođe se mogu koristiti i za vizuelne pregrade prostorija, a razvija se i poseban sistem polica ovog tipa.