Stecca d’osso: Duh i vrednost naizgled minulog vremena

Otelotvorenje avanture i kreativnog potencijala ili samo običan planer obaveza? Na vama je da odlučite šta za vas predstavlja rokovnik, koji danas, uprkos digitalnom dobu, postaje sve popularniji. Izbor dizajna i veličina beležnica gotovo je neograničen, a odlučili smo da vam predstavimo one inspirisane starim knjigama i dnevnicima.

„Stecca d’osso“ rokovnici izrađeni su isključivo od prirodnih materijala vrhunskog porekla. Korice su od italijanske pull-up kože renomiranih kožara. Pamučnim voštanim koncem postiže se unikatan dizajn uz fokus na maksimalnu istrajnost proizvoda, dok će vaše ideje i važni datumi biti ispisani na italijanskom pamučnom i celuloznom papiru visokog kvaliteta.

I svaki detalj je ručno rađen – od dizajna i sečenja papira, preko bušenja i oblikovanja kože, do prošivanja. U ovom procesu neophodna je konstantna pažnja i velika posvećenost, pa samim tim „Stecca d’osso“ žig nosi sa sobom i garanciju kvaliteta.

Iza ovog brenda krije se nepresušna inspiracija dva profesionalna restauratora koja su želela da povrate duh i vrednost naizgled minulog vremena i pokažu da neki predmeti zaista nemaju rok trajanja. „Odabrali smo jednostavnost i sa svakim dizajnom pažnju iznova posvećujemo upravo postizanju dugotrajnosti uz svakodnevnu upotrebu.“

U bukvalnom prevodu „Stecca d’osso“ označava štapić od kosti, alat koji se koristi u restauraciji papira, a baš tako je i počela da se rađa ideja nastanka ovih rokovnika. Rad na restauraciji papira i knjiga kreirao je prvu svesku ovog dvojca, a ona je sada postala brend. „Verujemo u pisanu reč, vodimo se spoznajom da je istorija pisana, pa stvaramo mogućnost da svako ispiše jedan njen segment. Našim sveskama želimo da skrenemo pažnju na važnost svake osobe, ali još više – da ona bude svesna svoje vrednosti.“