Kako da uklopite zlatne detalje u enterijeru

Dok su prošle godine u enterijeru dominirali metalik akcenti rustične bronze, raskošnog srebra i prefinjenog nikla, donoseći toplinu svakoj prostoriji, ove godine punim sjajem zasijaće zlatne nijanse.

Zlatni detalji idealno će se uklopiti kako u svetlim enterijerima, tako i u onim kojima dominiraju tamnije nijanse. Mogu oplemeniti bilo koju prostoriju i time joj dati osobenost i karakter. Dnevni boravak možete obogatiti ponekim zlatnim dekorativnim jastukom, ramovima za slike, svećnjacima, vazama ili komadom nameštaja poput stočića ili komode. Dozu glamura u spavaću sobu pored lampi, možete uneti i zlatnim kutijama za nakit. Sjajno će se uklopiti i u mračnijim hodnicima kroz detalje na tapetama, ili u kupatilu u vidu raskošnog zlatnog ogledala. Ipak, odaberite samo neke delove stana koje ćete „pozlatiti“.

Prilikom odabira zlatnih detalja vrlo je bitno pronaći pravu meru i ukomponovati ih na nametljiv način u ostatak enterijera. Detalji u smirenoj nijansi zlatne boje posebno će obogatiti klasično uređen enterijer, dok će intenzivnije nijanse više odgovarati moderno uređenim stanovima.