Visilice idealne za prostore rustičnog šarma

Ukoliko tražite najlakši način da unapredite prostor, stil enterijera vrlo efektno možete promeniti novom rasvetom. Dizajn rasvetnih uređaja neophodno je uskladiti sa funkcijom prostora, a važan je kako njen umetnički oblik, tako i tehnički parametri.

FOTO: Fabbian Facebook


Za prostore koji odišu rustičnim šarmom idealna je nova kolekcija visilica, koju su za italijansku kompaniju Fabbian dizajnirali Đo Mineli i Marko Fosati. Inspirisana putovanjem između Istoka i Zapada, „Saya“ u sebi prepliće estetiku dalekih kultura sa drevnom venecijanskom tehnikom duvanog stakla u kalupu.


Oblik visilica podseća na kapi rose koje klize niz metalni kavez. Sama metalna konstrukcija poprima novu estetsku vrednost i „krade“ glavnu ulogu staklu koje je formirano unutar žičanih granica, stvarajući savršenu ravnotežu svetlosti i dekoracije.


Zbirka sadrži viseće lampe u tri različita oblika. Stakleni difuzori dostupni su u providnim i sjajnim verzijama beličaste nijanse. Metalna potpora staklu može imati bronzanu, zlatnu i hromiranu završnu obradu. Ove vislice pogodne su za halogene, fluorescentne i LED sijalice.