Kako napraviti balans modernog u enterijeru

Dizajn enterijera mora da odgovara vlasniku u smislu celokupnog izgleda, materijala, nameštaja i funkcionalnosti. Zbog toga arhitekta mora u potpunosti da vas upozna, kako bi kreirao poseban stil koji će biti svojstven samo vama i vašim potrebama.

Jedina nemerljiva stvar u samom projektu stvaranja doma su trud i energija uloženi u kreiranje kompromisa na relaciji klijent – arhitekta. Neophodno je izgraditi poverenje, kako bi na kraju dom imao ličnu i posebnu notu upravo za klijenta, prostor u kome se klijent prepoznaje, što je jedina mera uspeha dobro obavljenog posla arhitekte.

Ukoliko je reč koja vas najbolje opisuje „moderno“, takav stil i pravac bi trebalo da odišu i samim prostorom, ali to ne znači slepo praćenje trendova, već vaših potreba i navika. U ovom slučaju, jednostavan dizajn sa sofisticiranim detaljima predstavlja najbolji izbor za vanvremenski izgled doma.

Tome doprinosi arhitektonski izraz koji karakterišu ravne linije, dok je nameštaj obučen u tople i kvalitetne materijale. Preporučuje se monohromatska paleta boja, koju će oplemeniti biljke. Dati primer enterijera stana modernog dizajna predstavlja savršen balans nameštaja, koji sa sobom nosi određen stav i poruku, i dosta detalja sa zanimljivom završnom obradom, u kojima se krije mera koju arhitekta postavlja između dobro istreniranog oka dizajnera i potreba samog vlasnika stana.

AUTOR TEKSTA I PROJEKTA: mast. arh. Nenad Živojinović