Više od pet decenija visokokvalitetne muške mode

Modni brend „Gagliardi”, krojački predstavnik mediteranskog šarma sa Malte, zasnovan je na italijanskom senzibilitetu kojim odišu i njihova odela. Brend iza koga stoje krojači sa tradicijom, postoji više od pet decenija uživa veliki ugled u svetu muške mode i

Modni brend „Gagliardi”, krojački predstavnik mediteranskog šarma sa Malte, zasnovan je na italijanskom senzibilitetu kojim odišu i njihova odela. Brend iza koga stoje krojači sa tradicijom, postoji više od pet decenija uživa veliki ugled u svetu muške mode i proizvodnji kvalitetnih tekstila u čitavoj Evropi. Pored prirodnih mešavina najfinijih materijala koja se koriste za izradu odela za muškarce, „Gagliardi” je poznat kao brend koji na upečatljiv način kombinuje tradicionalno engleski vid elegancije sa mediteranskim šarmom i nonšalancijom.

 Milomirom Ždralem, članom borda direktora brenda „Gagliardi”, razgovarali smo o vrednostima ovog brenda, muškim odelima i trendovima.

 

Koje su osnovne vrednosti koje neguje modni brend „Gagliardi”?

Milomir Ždrale: Iza brenda „Gagliardi” stoji kompanija „Bortex” sa Malte koja je 50 godina prisutna u samom vrhu muške mode i proizvodnji kvalitetne odeće u Evropi. Našu odeću odlikuje vrhunski kvalitet materijala, kao i precizna krojačka obrada i klasični latinski dizajn, koji kombinovan sa najnovijim trendovima u muškoj modi daje jedinstven stil savremenog džentlmena.

 

Da li muškarci u Srbiji umeju da odaberu dobra odela i krojeve?

Milomir Ždrale: Poznati srpski pisac Branislav Nušić svojevremeno je beogradsku modu opisivao kao revolucionarnu, koja obara predrasude i ruši tradicije. Ako danas prolazite nekom beogradskom ulicom, videćete sliku koja odgovara baš ovom opisu.

 

Dokazano je da se lični utisak koji steknemo posle prvog kontakta s nekim u velikoj meri bazira upravo na njegovom izgledu, odnosno izboru odela. Na šta treba obratiti pažnju pri odabiru odela?

Milomir Ždrale: Obratite pažnju na kvalitet, počevši od materijala, preko krojeva, preciznosti i pažnje sa kojom je odelo skrojeno. Uostalom, znate i sami za onu staru izreku: „Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari“. Odelo je investicija koja će vam se isplatiti samo ako je kvalitetna.

 

Šta je po vama „savršeno odelo”?

Milomir Ždrale: Ne postoji definicija savršenog odela. Međutim, postoje brendovi koji paze na svaki detalj, nastoje da ugode i onima sa najistančanijim ukusom, odnosno stvaraju savršena odela – jedan od njih je upravo „Gagliardi”.

 

„Gagliardi” je poznat po klasičnim krojevima koji odelu daju moderan šarm i pružaju udoban i lagan osećaj prilikom nošenja. Koliko se trudite da pratite aktuelne modne trendove?

Milomir Ždrale: Naša modna linija kombinuje karakteristike savremenih modnih trendova: krojeve, sezonske palete boja i raznovrsne strukture sa istinskim tradicionalnim pristupom kvalitetu, izradi i upotrebi luksuznih materijala. Za „Gagliardi” brend stil je oduvek bio apsolutni prioritet uz vešto kombinovanje starog i novog i uz diskretne uplive inovativnih trendova.

 

Šta je bila inspiracija nove kolekcije brenda „Gagliardi”?

Milomir Ždrale: Nova „Gagliardi” kolekcija inspirisana je šarmantnom provincijom Trentino Alto Adiđe na severu Italije, čiji su se koloriti ujedno našli na luksuznim materijalima „Gagliardi” proizvoda. Takođe, nova kolekcija donosi luksuzne materijale za sve proizvode, kao i širok izbor „Loro Piana”, „Cerruti” i „Zegna” odela. Pozivam vas da posetite „Gagliardi” prodajni objekat u Čika Ljubinoj br. 6 i pogledate novu „Gagliardi” kolekciju.