Dizajn enterijera – život po našim uslovima

Dizajn enterijera ne čini samo razmeštanje nameštaja. To je manifestacija komfora i zadovoljstva u našem malom svetu skrivenom od onog “velikog” napolju. To je prizivanje svih čula i komuniciranje sopstvenog osećaja sigurnosti i lakoće. Enterijer

Dizajn enterijera ne čini samo razmeštanje nameštaja. To je manifestacija komfora i zadovoljstva u našem malom svetu skrivenom od onog “velikog” napolju. To je prizivanje svih čula i komuniciranje sopstvenog osećaja sigurnosti i lakoće. Enterijer za koji se odlučimo je naša kreacija koja predstavlja život po našim, i samo našim, uslovima koji je itekako teško naći u današnje vreme.

Zamislite najprijatniju sobu u kojoj ste ikada bili ili videli – ne najskuplju ili najveću, ali najprijatniju i onu koja Vam je poželela dobrodošlicu čim ste je ugledali. Najverovatniji razlog što ste se tako osetili je sposobnost prostora da bude okidač najdražim sećanjima, bilo to zbog mirisa koji ga čini posebnim ili mekoće nameštaja, osećaja komfora ili pak prelepog osvetljenja. Šta god bio razlog u tom trenutku, osetili ste energiju Vašeg okruženja i to je prava moć dizajna enterijera.

Mala vizija savršenog doma jedne porodice rezultirala je u dizajnu enterijera koji spaja, neko će reći, nespojivo, a to su moderne sofe i stolovi sa sredine 20. veka a sve naglašeno živim bojama i umetničkim predmetima. To je dizajn koji nosi sa sobom “čiste” linije, jednostavne oblike i toplotu modernizma. Sve zajedno, to čini nečiju ličnost, ne preterano nametljivu, ali blagu, ležernu i zrelu. Dnevnu sobu žute i narandžaste nijanse predivno osvetljuju a malo tamnija sofa je “spušta na zemlju”. Paneli od kedrovine, logičan i linearni plan, dečje krilo, mala biblioteka u ćošku, umetnički studio i skulpture čine ovaj dom originalnim u potpunosti. Ispiracija za sve fanove “sitnica” sa sredine 20 veka je garantovana.

Ovo je samo jedan mali primer da, iako se porodice i stilovi života svakodnevno menjaju, ipak možemo pronaći balans između onoga sto je nekada bilo i sopstvene vizije komfora danas i kreirati našu malu oazu po svojim i samo svojim uslovima. Zar treba da bude imalo drugačije?