Nakon što je predstavila novi izgled Beograđanke i dizajn kancelarijskih prostora koji će je pretvoriti u moderan multifunkcionalni biznis centar „Palata Beograd”, kompanija Marera Properties je podelila sa javnosti upravo završeni koncept njene rasvete. Fasada će biti raskošno osvetljena, tako da će privlačiti poglede prolaznika i ostavljati impresivni utisak.

„Palata Beograd već dominira visinom, a uz novu rasvetu definitivno će dati novu dinamiku noćnom izgledu užeg gradskog jezgra. Svetlosna aura će oplemeniti njen crni monolitni oblik i istaći elegantnost i jednostavnost forme. Akcenat će biti na iluminaciji poslednjih spratova i zelenih terasa na petom i šestom spratu. Cilj nam je da Palata Beograd bude svetionik centra prestonice koji će izazivati divljenje kako građana, tako i turista koji dolaze u naš grad. Uz kompletno renoviranje fasade i postavljanje rasvete dajemo omaž nasleđu i bogatoj istoriji zgrade, kao i garanciju njene velike budućnosti koja će je ponovo pozicionirati na mapi najmodernijih poslovnih centara u regionu“, poručuju iz kompanije Marera Properties.

Inače, aluminijumsko-staklena fasada Beograđanke nikada nije renovirana, a zauzima oko 11.500 kvadratnih metara. Njena kula će biti pokrivena rasvetom krajem godine, kada je planiran završetak radova na njenoj rekonstrukciji.