Beograd dobio automatizovani parking sa 426 mesta

U beogradskom naselju Belvile, posle pet meseci radova, završena je izgradnja novog modernog parkinga kapaciteta 426 mesta.

Ovo će biti prvo parkiralište u Beogradu na kojem neće biti zaposlenih, s obzirom na to da je sve automatizovano. Postoje kamere za prepoznavanje registarskih tablica, kao i mogućnost direktnog kontakta sa gradskim operativnim centrom, a u svim okolnim ulicama postoje interaktivne table koje, između ostalog, pokazuju i broj slobodnih mesta u svakom trenutku.

„Posle pet meseci radova, nekoliko dana pre roka koji bi istekao 1. juna, završen je posao na izgradnji velikog parkinga u naselju Belvil. Parking može da primi 426 vozila, od čega je 21 mesto predviđeno za osobe sa invaliditetom, kako zakon i propisuje. Sadašnja situacija u potpunosti je drugačija u odnosu na onu od pre godinu dana. Na zahtev građana uvedena je parking-zona i na taj način svi koji ovde žive mogu bez problema da pronađu mesto za parkiranje. Osim toga, izgradnjom ovog parkirališta obezbedili smo parking i za ljude koji rade u ovom delu Beograda“, istakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

On je istakao da je uvedena i posebna pogodnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi i vrtić, pa će roditelji koji dovoze decu u vrtić imati pravo da koriste parking 15 minuta bez nadoknade.

Takođe, obezbeđena je i posebna cena parkiranja za građane koji žive u neposrednoj blizini i koji će moći da koriste parking tokom svih 24 sata, za 3.500 dinara mesečno. Cena zakupa na mesečnom nivou, za one koji ne stanuju u neposrednoj blizini, iznosiće oko 7.000 dinara.

„Izgradnjom ovog parkinga obezbeđeno je povećanje kvaliteta života građana koji žive u Belvilu. Sigurno je da će novo parkiralište najviše koristiti stanari, ali ne bi trebalo zaboraviti da se praktično uz ovaj objekat gradi i nova autobuska stanica koja će, kada bude u funkciji, a što će se delom dogoditi do kraja godine, stvoriti veću potrebu za slobodnim parking mestima“,  dodao je Vesić.

Izvor i foto: Beoinfo