IMMOFINANZ proslavio četvrti rođendan u Srbiji

Austrijski IMMOFINANZ, vodeća kompanija za nekretnine, investiranje i razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi proslavila je četiri godine uspešnog poslovanja u Srbiji. Od 2015. godine kompanija je otvorila 10 ritejl parkova u našoj zemlji, sa ciljem da lokalnom stanovništvu donese globalne trendove.

 

Joško Piteša, menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, naglasio je da Srbija predstavlja povoljno poslovno okruženje za IMMOFINANZ koji će nastaviti da se dalje razvija na srpskom tržištu.

„Kada smo 2015. godine došli u Srbiju imali smo jedno obećanje – da ostanemo i investiramo u ritejl tržište. Danas, sa 10 izgrađenih ritejl parkova, možemo sa ponosom da kažemo da smo uspešno ispunili naše ciljeve. Kada smo otvorili prvi STOP SHOP u Srbiji, u Čačku, obećali smo da ćemo u Srbiju investirati 60 miliona evra. Na otvaranju našeg 10-og ritejl parka, u Sremskoj Mitrovici, u avgustu 2019. objavili smo da je IMMOFINANZ-ova investicija u Srbiji porasla na 112 miliona evra”, istakao je Joško Piteša.

Od otvaranja prvog ritejl parka u Srbiji sve do danas, IMMOFINNAZ je obezbedio 1,700 radnih mesta za građane Čačka, Niša, Valjeva, Lazarevca, Požarevca, Vršca, Sremske Mitrovice, kao i za stanovništvo Subotice, Borče i Smedereva, gde je kompanija izvršila akvizicije ritejl parkova. STOP SHOP ritejl parkovi u Srbiji imaju ukupnu površinu od 90,200 m2.

 

„Iskustvo koje imamo iz ovih gradova, kao i verna potvrda stranih i domaćih zakupaca sa kojima sarađujemo ohrabrili su nas da dalje razvijamo naše STOP SHOP-ove na tržištu u Srbiji. Zbog svega ovog, radujem se novim poslovnim poduhvatima u godinama koje su pred nama”, rekao je Piteša.