Otvoren Delta Planet u Varni

 

Samo sedam dana nakon otvaranja najvećeg šoping mola u Bosni i Hercegovini, kompanija Delta Holding otvorila je i Delta Planet u Varni, drugi najveći centar ovog tipa u Bugarskoj.

Otvaranju su prisustvovali i prisutnima se obratili Stojan Pasev, predsenik okruga Varne, Ivan Portnih, gradonačelnik Varne, Zorana Burlić, generalni direktor kompanije Delta Real Estate i Petar Dudolenski, suosnivač kompanije AP Investment. Svečanosti su prisustvovali i visoki zvaničnici Bugarske, grada Varne, predstavnici medija, ambasada, privrede iz Bugarske i Srbije.

„Delta ne dolazi prvi put u Bugarsku, pre više od 10 godina investirala je u maloprodajni lanac Pikadili. Sada, sa otvaranjem šoping mola Delta Planet, imamo potvrdu da je Bugarska otvorena za investicije i da su kompanije iz Srbije dobrodošle u vašu zemlju“, izjavila je Zorana Burlić, direktor kompanije Delta Real Estate.

Ova investicija Delta Real Estate-a i partnerske kompanije AP Investment vredna je 120 miliona evra i prostire se na 110.000 m2, od čega je 40.000 m2 za izdavanje. Ovaj šoping mol bazira se na novom „retailtainment“ konceptu koji kombinuje šoping iskustvo i zabavu. Tako se u ovom objektu nalaze velike interaktivne zone za zabavu na čak 4.000m2.

Po prvi put brendovi Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo, Cropp, Sinsay, Mango, Sport Depot, Sport Vision, Billa, Cinema City i mnogi drugi dolaze u Varnu. Internacionalni brendovi Reserved i Mohito otvorili su najnoviji koncept većih radnji upravo u ovom šoping molu.

Delta Planet šoping mol nalazi se u ulici Bulevar Slivnica 185, ima četiri nivoa, od kojih su dva sprata na nivou zemlje zbog prirodnog nagiba terena. Ima dodatna tri podzemna sprata za parking sa 1.300 parking mesta.