TRI BOJE koje su nezaobilazne ove zime

Ultraljubičasta kao Pantone boja 2018. definitivno je obeležila ovu godinu. Ipak, njeni zasićeni tonovi možda ne odgovaraju u potpunosti svima, no to ne znači da kao inspiracija ne mogu da vam posluže druge boje iz ove porodice. Boja šljive, patlidžana, purpurne i bordo nijanse, safirni i modro plavi tonovi dolaze u prvi plan i savršeni su za eksperimentisanje ove jeseni. Enterijeru će dati dubinu, a dodatno će kreirati prijatnu i udobnu atmosferu. Ovim tamnim nijansama ne morate nužno da dekorišete samo zidove, već ih u prostor možete uvesti kroz nameštaj i dekorativne predmete.

Bogate smaragdne i senf nijanse dominiraju kao kontrastni duo promene godišnjeg doba. Sofisticirane boje koje dominiraju ove jeseni i zime dodatno akcentujte metalnim detaljima i predmetima sjajne završne obrade, koji nude kontrast i dodaju svetlost u prostor.

Za stvaranje atraktivne i vizuelno uzbudljive atmosfere u prostoru, prirodni elementi i tekstura su ključni i ove sezone. Višegodišnje biljke daju svežinu prostoru, a sezonski preokret ćete postići primercima sa crvenim i narandžastim nijansama.

Za one koji ne mogu da se odreknu zelenih paleta, savet je da svetlije nijanse dopune bujnijim i tamnijim tonovima smaragdne nijanse. Ukoliko razmišljate o potpunom preuređenju enterijera, predstavljamo vam tri boje koje su nezaobilazne ove zime.

Mornarsko plava

Poput okeana, ova nijansa unosi dozu misterije u ambijent, ali ima i opuštajući efekat. Savršena je pozadina nameštaju u laganijim tonovima, a posebno je privlačna u kompoziciji sa pastelnom roze ili klasičnom neutralnom paletom, poput sivih i beličastih nijansi.

Idealna je za dnevnu ili spavaću sobu. Ukoliko koristite strateški ovu jesenju boju, obezbediće vam vrlo glamurozan i upečatljiv prostor. Enterijer u ovim tonovima nudi dodatni sloj topline u domu, a sofisticirana priroda ove boje neće „progutati“ celu prostoriju.

Idealna je boja za enterijere savremenog dizajna. Ukoliko akcentujete zid mornarsko plavom nijansom, dobro će se uklopiti sa tamnim komadima nameštaja, a elegantnost prostora možete upotpuniti metalnim detaljima, dok će joj najbolje pristajati oni u zlatnim tonovima.

Boja sleza

Nijansa koja bi mogla da zauzme tron kada su neutralne boje u pitanju. Umesto uobičajenih belih i bež tonova, ova puderasta nežna nijansa obogatiće prostor suptilno, ali efektno.

Boja sleza je smirena, svestrana i sjajno se uklapa sa različitim teksturama i stilovima. Savršena je za one koji uvek eksperimentišu sa eklektičkim stilovima enterijera. Nameštaj u boji drveta, pogotovo tamni retro komadi, dodatno će uneti toplinu u dom u kombinaciji sa zidovima u ovoj nežno ružičastoj nijansi. Ukoliko težite savremenom, šik enterijeru, lagani nameštaj i dekor su klasični izbor koji je dobro usklađen sa ovom nijansom.

Naravno, biljke će dodatno istaći boju sleza u prostoru i stvoriti miran i romantičan ambijent. Ukoliko više težite luksuznom ambijentu – zlatni i mermerni detalji su nepogrešiva kombinacija.

Ultraljubičasta

Provokativna, sjajna nijansa ultraljubičaste predstavlja boju mašte, kreativnosti i inspiracije, a domu daje svojevrsnu energiju i pečat. Možete je koristiti za akcentovanje određenog dela prostora, kao boju centralnog zida, nameštaja ili dekorativnih predmeta. Kako biste istakli dramatičnost ove nijanse i njenu sofisticiranost uklopite je sa mesinganim i detaljima od somota.

Za vanvremenski efekat, ovu tamnu nijansu oplemenite elegantnim smaragdnim tonovima, a kao intrigantnu komplementarnu boju možete koristiti i boju senfa. Ultraljubičasta je svestrana boja koja odgovara različitim stilovima nameštaja i enterijera, a za pravu ravnotežu modernog sjaja i nostalgije istaknite je tradicionalnim, starinskim nameštajem.

FOTO: Furniture choice