Kula Beograd niče za tri godine

Predstavnici kompanija Belgrade Waterfront i Impresa Pizzarotti potpisali su ugovor o izvođenju glavnih radova na Kuli Beograd, budućoj najvišoj zgradi u Srbiji. Zgrada visoka 40 spratova predstavljaće centralni deo Belgrade Waterfront-a, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu. Glavni radovi počeće tokom decembra.

 „Višedecenijska ekspertiza i znanje koje donosi Impresa Pizzarotti biće od ogromnog značaja za izgradnju ove monumentalne građevine, koja naglašava duh i lepotu Beograda na najbolji način“, istakao je nakon potpisivanja ugovora Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront.

Kombinujući stambenu, komercijalnu, hotelsku i ugostiteljsku ponudu, Kula Beograd biće jedinstven prostor okružen javnim trgom idealnim za različite aktivnosti i događaje. Prepoznajući značaj i potencijal ove zgrade, kompanija Marriott International izabrala je Kulu Beograd za dom ekskluzivnog brenda St. Regis, koji će na ovoj lokaciji otvoriti svoj sedmi hotel u Evropi. The Residences at The St. Regis Belgrade, luksuzni brendirani apartmani, će takođe biti smešteni u Kuli Beograd, kao prvi u Evropi, postavljajući Beograd na mapu svetskih destinacija.

„Izuzetno smo ponosni i zahvalni za priliku koja nam je pružena – da, uz podršku Millenium Team-a, lokalne kompanije koja već uspešno sarađuje sa Belgrade Waterfrontom, kao i Roberts Constructions, vodeće kompanije za izgradnju višespratnica, izgradimo najvišu i jednu od najvažnijih i najlepših zgrada u Srbiji, Kulu Beograd. Impresa Pizzarotti posluje više od 100 godina, u 20 zemalja sveta na svim kontinentima. Upotrebićemo svu svoju internacionalnu ekspertizu kako bismo izgradili ovu izuzetnu građevinu i stvorili pravo remek-delo“, istakao je pedstavnik kompanije Impresa Pizzarotti Marco Faroldi.

Nikola Nedeljković i Marco Faroldi

Impressa Pizzarotti jedna je od najznačajnijih italijanskih kompanija u građevinskom sektoru, koja postaje lider na međunarodnom tržištu kada su u pitanju veliki i kompleksni građevinski poduhvati, kao i veliki infrastrukturni projekti. Među najznačajnijim projektima kompanije izdvajaju se Portonovi Resort Montenegro u Crnoj Gori, kao i neboderi Marriott AC Hotel, 1 Seaport i 45 Broad Street u Njujorku, SAD. Projekti poput ovih, slične veličine i kompleksnosti kao i Kula Beograd, koje kompanija gradi, između ostalog, u SAD, Australiji i Monaku, svojevrsna su preporuka kompanije Impresa Pizzarotti zahvaljujući kojoj joj je poveren složen posao izgradnje budućeg obeležja naše prestonice.

Kulu Beograd dizajnirala je svetski poznata kompanija SOM, a projekat razvija AECOM. Lokacija Beograda, na ušću dve velike reke, bila je uz istorijski i kulturni pejzaž Srbije glavna inspiracija za arhitekte u stvaranju ove monumentalne zgrade.

Kula Beograd, čiji je završetak planiran 2021. godine, biće centralni deo Belgrade Waterfront-a.

FOTO: Promo