Međunarodna konferencija Industrija i održivo rešenje ili rušenje krajem novembra u Beogradu

Srbija godišnje gubi više od 400 miliona evra zato što ne prerađuje građevinski otpad procenili su stručnjaci na prošlogodišnjoj međunarodnoj konferenciji u organizaciji Srpske asocijacije za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu.

Okvirne teme ovogodišnje konferencije pod nazivom „Industrija i održivo rešenje ili rušenje“, koja će se održati 28. i 29. novembra u Sava Centru, su: prerade, radnje i post-radnje rušenja, zatim poslovi koje stvara građevinski otpad, problemi sa divljim smetlištima i deponijama usled neadekvatnog korišćenja građevinskog otpada, kao i mogućnosti obuke, edukacije, treninga i sertifikacije firmi koje se bave ovom vrstom posla.

Srpska asocijacija za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu, sa zvaničnim članstvom EDA (European Demolition Association) ugostiće ove godine predstavnike Finske, Španije, Italije, Belgije, Holandije, Engleske, kao i eminentne stručnjake iz Srbije.

O tome koliko je građevinski otpad u Srbiji olako bačen resurs - pročitajte u autorskom tekstu Dejana Bojovića, predsednika Srpske asocijacije za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu, za Real Estate magazin.