Kako olakšati upravljanje građevinskim projektima?

Buildcon je najsavremeniji softver zasnovan na cloud tehnologiji za kontrolu troškova, planiranje i izveštavanje o građevinskim projektima. Ovo veb i mobilno rešenje koriste investitori, građevinska preduzeća i konsultanti.Buildcon ima za cilj da reši trenutno najveće probleme u građevinarstvu. Informacije u realnom vremenu koje softver obezbeđuje će sprečiti neplanirano zaustavljanje rada, rasipanje novca i što je najvažnije, drastično povećati produktivnost.

Prava informacija u pravo vreme može se iskoristiti kako bi se sprečila skupa kašnjenja, ali i za planiranje izvršenja neophodnih koraka u okviru projekta u narednim mesecima. Kada posedujemo relevantne podatke i sortirane informacije donosimo brže i bolje odluke. Ne moramo čekati mesečne ili nedeljne izveštaje, oni su odmah dostupni.

Svi učesnici projekta su na istoj platformi.

Problemi na građevinskim projektima obično se rešavaju povećanjem radne snage i prekovremenih sati. Analizom kontrole troškova Buildcon će pokazati da li je to zaista najbolje rešenje (najisplativije ili ne), čime se štedi ogromna količina profita koji se osipa kroz neplanirane troškove.

Zahtevi za izmenama su jedan od glavnih razloga za skrivene troškove. Ukoliko se radi o neodobrenim izmenama to direktno utiče na cenu projekta koja nije obračunata u budžetu i ugovoru. Buildcon pruža potpunu kontrolu nad nalozima za izmene tokom realizacije građevinskog projekta, kako bismo mogli da ih ispratimo i lako pronađemo rešenje na koji način pokriti troškove i ostati u okviru budžeta.

Povezivanje podataka i informacija između gradilišta i kancelarije je presudno. Funkcija praćenja rada na terenu u Buildcon-u je kreirana na način da se svaki napredak projekta kontroliše unosom ugrađenih količina po pozicijama. Olakšani rad inženjeru na terenu omogućava funkcija OneSheet gde na crtežu može da označi rađene pozicije. Na taj način, sistem automatski računa količine i realizaciju, troškove, upotrebu materijala, performanse i mesečne situacije. Imajući ovakvu kontrolu, lako možemo eliminisati skrivene troškove i značajno povećati profit.Performanse na prvom mestu

Dinamički alat za pravljenje performans plana u Buildcon-u omogućava jednostavnu kontrolu realizacije i predviđanja krajnjeg rezultata. Svaka grupa radova je predstavljena u tabeli performansi, tako da odmah znamo da li neki od njih kasne, kako će to uticati na projekat na mesečnom nivou, i koje korekcije treba napraviti.

Ako radimo sa različitim podizvođačima i dobavljačima, zaista je važno znati koliko prihoda možemo očekivati i koliko od tog prihoda bi trebalo da izdvojimo za podizvođače i dobavljače. Sa Buildcon-om, te informacije imate u svakom trenutku sa jasnom slikom o očekivanim prihodima i troškovima za naredne mesece.

Izveštaji - bilo kada i bilo gde

Definitivno, najinteresantnija stvar za menadžere i rukovodioce građevinskih kompanija kao i investitore je interaktivno i uvek relevantno izveštavanje u svom portfoliju. Buildcon isporučuje sve potrebne izveštaje koji se automatski generišu za bilo koju vrstu projekata. Plan učinka upoređen sa realizacijom, planirani cashflow, mesečni izveštaji, sve po najvišim industrijskim standardima.

Zakažite probu Buildcon softvera - KLIKOM na LINK

Pročitajte i: Nova era upravljanja građevinskim projektima