Koja nova pravila vladaju sektorom nekretnina?

Tržište nekretnina u Srbiji je u svojevrsnom zanosu – raste cena kvadrata, broj aktivnih gradilišta kojih je polovinom godine bilo više od 28.000, a nastavlja se i trend rasta broja izdatih građevinskih dozvola. U prvoj polovini ove godine izdato je oko 45.000 dozvola, što je za 13,2% više u odnosu na isti period 2017. godine.

Prošla godina bila je rekordna za komercijalni sektor nekretnina u Danskoj. Ukupan obim transakcija iznosio je 12,7 milijardi evra, što je za 49% više u odnosu na 2016. godinu. Samo u Kopenhagenu obim transakcija uvećan je za 30% u odnosu na prethodne rekorde iz 2006. i 2016. godine, a najviše transakcija zabeleženo je u okviru rezidencijalnog sektora. Kopenhagen trenutno ima oko 1,8 miliona stanovnika i do 2045. godine očekuje porast od 18%, tačnije 317.000 novih građana. Trend urbanizacije ne zaobilazi ni Beograd, pa će tržište nekretnina morati da iznađe načina da odgovori na konstantnu tražnju.

Gde leže glavne razlike između ova dva tržišta, kakve promene diktiraju svetski trendovi i promena profila kupaca, neke su od glavnih tema okruglog stola „Real Estate – Nova pravila“ koji organizuje medijska kuća West Media World, uz institucionalnu podršku Ambasade Kraljevine Danske i Saveta zelene gradnje Srbije.

Okrugli sto održaće se u četvrtak 25.10.2018. sa početkom od 10.30h, u hotelu Saint Ten, u Ulici svetog Save 10, u Beogradu.

Događaj će otvoriti Nj.E. Anders Christian Hougard, ambasador Kraljevine Danske u Srbiji.

O pravilnicima o izgradnji i kako se to odražava na tržište nekretnina, zelenoj gradnji i energetskoj efikasnosti govoriće Dragana Korica, izvršni direktor Saveta zelene gradnje u Srbiji i Nenad Mitošević, trgovinski savetnik u Ambasadi Kraljevine Danske.

Na trendove urbanog razvoja osvrnuće se Petar Stojanović, direktor kompanije City Planners.

U okviru glavne diskusije razmotrićemo teme:

  • Real Estate tokovi na ino tržištu i analiza tržišta u Srbiji
  • Proces realizacije građevinskih projekata i procena investicija
  • Odnos uloženih sredstava i ostvarenog profita po realizaciji projekta

kroz razgovor sa učesnicima:

  • Zorana Ždrale Burlić, generalni direktor, Delta Real Estate
  • Vladimir Popović, direktor, West Properties
  • Vladimir Šojić, direktor, Galens Invest
  • Ognjen Kisin, izvršni direktor, Konstruktor Group
  • Danilo Dangubić, AA Dipl Arch RIBA, Danilo Dangubić Architects
  • Katarina Predić, Partner Tax, VAT and Transfer Pricing, Eurofast Global

KPMG će nas upoznati sa najnovijim rezultatim devetog Property Landing Barometra, koji pruža analitički pregled pristupa banaka u finansiranju nekretnina u Evropi.

Upoznaćemo se i sa najnovijim rešenjima upravljanja građevinskim projektima – Buildcon softverom; Termonet će predstaviti Kamstrup - svetskog lidera u proizvodnji merila toplotne energije, merila električne energije i vode; dok će kompanija Hicad prisutne upoznati sa BIM softverom.

Pridružite nam se u razgovoru o najnovijim trendovima realizacije građevinskih projekata.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem mail-a redakcija@realestate-magazin.rs

 Medijski pokrovitelj događaja: Real Estate magazin

Medijska podrška: kancelarijainfo.rs; greenbuildinginfo.rsOnline Real Assets